Kindercrèche

Elke zondag is er tijdens de H.Mis van 9:30 uur kindercrèche.

De kindercrèche is voor kinderen van 0 t/m 5 jaar. Er wordt samen gebeden en gezongen en de kinderen krijgen een Bijbelverhaal te horen dat visueel wordt ondersteund.

De crèche wordt door twee medewerkers gehouden in een ruimte in het naast de kerk gelegen Josephhuis (Jansstraat 41). De kinderen mogen daar voor aanvang van de H. Mis gebracht worden.

Kinderwoorddienst

De kinderwoorddienst is er voor kinderen van 5 t/m 12 jaar en wordt elke zondag tijdens de H.Mis van 9:30 uur gehouden.

De kinderen maken het eerste deel van de H. Mis in de kerk mee en worden aan het begin van de Dienst van het Woord uitgenodigd om naar het kerkzaaltje te komen. Dan wordt voor hen het zondagsevangelie voorgelezen. Ook in deze nevendienst wordt er samen gebeden, gezongen en gepraat over God, geloven en de Bijbel.

Ook wordt hier weer gebruik gemaakt van visuele ondersteuning en ‘doe’-activiteiten. Zo worden hoofd, hart en handen samen ingezet om Jezus als vriend te leren kennen en te ontmoeten. Na de voorbeden komen de kinderen van de kinderwoorddienst weer terug in de kerk.
De kinderen van de crèche komen kort voor de uitreiking van de H. Communie gezamenlijk naar de kerk zodat zij bij de communiegang ook een zegen van de priester kunnen ontvangen.

Wilt u meer weten, neemt u dan contact op met:
Mevrouw I. Vorstman – Swagemakers
secretariaat@josephkerk-haarlem.nl.
072-5051112

Lifeteen Haarlem

Lifeteen Haarlem is dé plek voor tieners- en jongeren in en rond Haarlem waar jij vrienden ontmoet, vragen stelt aan God, je geloof, de kerk en het leven. Lifeteen organiseert activiteiten voor tieners vanaf de 1e klas, jongeren en jongvolwassenen.

Bij Lifeteen zijn tieners en jongeren bezig met het geloof en ondernemen ze van alles. Eén ding is zeker: het geloof is hier niet saai en ouderwets. Je zit er met doorvragers, diepgravers en lolbroeken! Tieners uit de 1ste klas kunnen bij de Lifeteen activiteiten aansluiten. Jongeren en jongvolwassenen zijn zeker ook van harte welkom. Soms wordt er ook iets georganiseerd voor de tieners uit groep 8. Er is niet altijd voor iedere leeftijdsgroep een aparte activiteit, soms wel.

Lifeteen Haarlem wordt gedragen door de tieners, jongeren en jongvolwassenen zelf. De meeste leiding is zelf jongere of jongvolwassene, Je kunt zelf kiezen of je iets wilt doen voor Lifeteen of dat je gewoon leuke, (vaak) katholieke leeftijdsgenoten wilt ontmoeten. Ben je benieuwd? Of wil je een keer een kijkje nemen? Van harte welkom!

Vraag jij je af waarbij jijzelf, of een tiener/jongere die je kent, het beste kunt aansluiten? Kijk dan op de website www.lifeteen-haarlem.nl of neem contact met hen op. Je kunt ook via de nieuwsbrief van Lifeteen Haarlem op de hoogte blijven.

Matthijs Jansen,
matthijs@lifeteen-haarlem.nl.
06-10193610

Jongekerk.nl

Het jongerenpastoraat van het bisdom Haarlem-Amsterdam heeft ook een website. De website is www.jongekerk.nl. Daar vind je informatie en nieuwsberichten voor begeleiders. Er is een plek op de site waar in korte teksten op een persoonlijke, aansprekende en duidelijke manier uitleg wordt gegeven over geloofsonderwerpen die aansluiten bij de belevingswereld van jongeren. Ook vind je hier nieuws over de activiteiten van het bisdom waar jij je bij kan aansluiten. Blijf ook op de hoogte via Social Media!
https://www.instagram.com/lifeteenhaarlem/
https://www.facebook.com/lifeteenhaarlem/

Het Josephhuis (jongerengemeenschap)

Naast de kerk is in de voormalige pastorie (nu: “Het Josephhuis”) onder andere een katholieke jongerengemeenschap gevestigd. Het Josephhuis werd op 18 oktober 2015 voorafgaand aan een plechtige eucharistieviering ingezegend door hulpbisschop mgr. J. Hendriks. Het Josephhuis biedt plaats aan acht jongeren die midden in het leven staan en aan de slag willen met hun geloof. De meeste jongeren studeren, hebben hobby’s en voelen zich geroepen om verder te bouwen aan het Rijk Gods. Ieder doet dat met zijn of haar gegeven talenten, want: “Ieder van ons is de vrucht van een gedachte van God. Ieder is gewenst, ieder is geliefd, ieder is nodig” (Paus Benedictus XVI bij zijn ambtsaanvaarding).

Het Josephhuis is meer dan een katholiek studentenhuis van losse individuen, maar een gemeenschap waarin jongeren elkaar bijstaan in geloof en bemoedigen. De jongeren kiezen er bewust voor om in een gemeenschap te leven, waarbij zij een gemeenschappelijk huishouden hebben. In de regel wordt er samen (avond) gegeten, is er een wekelijkse ‘gemeenschapsavond’ en zijn er gemeenschappelijke gebedstijden. En natuurlijk is het hartstikke leuk om, als je zo in het centrum woont, regelmatig met elkaar de stad in te gaan.

De jongeren in Het Josephhuis worden begeleid door een jong gezin bestaand uit Marius en Annemieke van der Knaap met hun drie kinderen. Zij wonen in een eigen appartement in het Josephhuis en zijn het eerste aanspreekpunt. Daarnaast beschikt het Josephhuis over een zelfstandig bestuur dat nauw samenwerkt met het bestuur van de St. Josephparochie.

Meer informatie: www.hetjosephhuis.nl

 

Kinderwerk

Op zondag 1 juli mochten we genieten van de mini-musical “Ik ga vissen”. Opgevoerd door kinderen van de kinderwoorddienst en crèche. Het was een feest om naar te kijken en er komt een vervolg. Voor kerstmis gaan er nieuwe repetities na de vakantie plaats vinden. Heb je interesse neem contact op met het secretariaat.