Nieuws over de Sint Jan de Doperkerk en de Pastoor van Arskerk

In de vorige edities van De Wijzer hebben wij u al kunnen inlichten over de te verwachten verkoop van de leegstaande kerken in onze regio. Die verwachtingen zijn nu verder ingevuld.

Op 16 oktober vond al de overdracht van de Sint Jan de Doperkerk aan de nieuwe eigenaar plaats. Op 14 december zal de Pastoor van Arskerk een nieuwe eigenaar krijgen.

Daarmee komt een einde aan een lange periode, waarin het samenwerkingsbestuur en een groep vrijwilligers intensief bezig is geweest met het overleggen met belangstellenden voor de inventaris van de kerken, het ontvangen van makelaars, aspirant-kopers en hun adviseurs, het afstemmen met het bisdom, advocaten en notarissen.

Voor het Adema-orgel van de Sint Jan de Doper is gelukkig een bestemming gevonden in de kerk van Halfweg. Over het Pels-orgel in de Pastoor van Arskerk zijn er tot nu veel contacten geweest, die nog niet tot een definitieve overdracht hebben geleid. Er is nu een grote kans, dat het instrument een mooie plaatskrijgt binnen ons bisdom.