Digitaal collecteren in de St Josephkerk

Kent u dat ongemakkelijke gevoel als de collectant langskomt en u ontdekt dat u geen contant geld op zak heeft? Of dat u eigenlijk een kaarsje had willen aansteken bij Maria voor een bepaalde intentie, maar u heeft geen kleingeld in de portemonnee? Hoe normaal is het vandaag de dag geworden om alles met plastic of via de smartphone te betalen? Uw boodschappen, het parkeergeld, uw drankje op het terras? Cash lijkt soms alleen nog maar nodig te zijn voor de collecte!

Het bestuur heeft besloten daar een oplossing toe te bieden. Vanaf half juni wordt in de kathedraal en in de St Josephkerk de mogelijkheid worden geboden aan kerkgangers om digitaal via de smartphone te betalen. Binnen de protestante kerken is daartoe in de afgelopen jaren een zeer gebruiksvriendelijke en veilige applicatie ontwikkeld: de GIVT-app. Gratis te downloaden via de Play Store. Deze app is speciaal ontwikkeld voor gebruik tijdens de eredienst in een kerk, waarbij er zo min mogelijk inbreuk gedaan wordt op de sacrale sfeer van de H.Mis waarbinnen de collecte plaatsvindt.

Voor mensen die hier niet op zitten te wachten, verandert er helemaal niks. De collectant blijft langskomen met de schaal en de offerblokken voor kaarsengeld blijven waar ze zijn. Maar in de collecteschaal en in het kaarsenschaaltje zit straks een klein zendertje dat communiceert met de GIVTapp op de smartphone van mensen die de app hebben gedownload.

Het bestuur hecht eraan om te benadrukken dat de mogelijkheid om digitaal te betalen aangeboden wordt náást de vertrouwde wijze van betalen met contant geld of collectebonnen. Niemand móet overstappen, maar iedereen die dat wil kán van deze nieuwe mogelijkheid gebruik maken. U hoeft alleen maar de GIVT-app op uw telefoon te downloaden en uzelf eenmalig te registreren. Achterin de kerk liggen foldertjes waarin precies staat wat u moet doen en hoe het werkt. Ook treft u daarin uitgebreide informatie over de veiligheid, de voordelen voor de parochie en de kosten die de parochie betaalt om dit aan te kunnen bieden. Neem het foldertje mee naar huis en kies uw eigen moment om de GIVT-app te downloaden en te beginnen met uw digitale deelname aan de collecte.

Voor vragen, opmerkingen of suggesties, kunt u via het secretariaat contact met ons opnemen.