Actie Kameroen

Door Margriet en Ton Kerssens

Deze vastentijd heeft onze parochie, net zoals vorig jaar, gekozen voor het vervolg  project in Kameroen, nl. een aanbouw van nog een derde  klaslokaal voor gewoon onderwijs bij de St.Anthonyschool in Njinikom NW provincie  Kameroen. Het succes van de vastenactie van vorig voor twee klassen voor technisch onderwijs heeft het mogelijk gemaakt om alvast een begin te maken met de bouw van het project voor totaal drie klaslokalen. Deze school is tussen 2003 en 2007 geheel gerenoveerd en uitgegroeid tot een van de beste scholen in de wijde omgeving. In 2003 waren er op deze school ca 200 kinderen. Dat aantal in tot nu gegroeid tot maar liefst 550 kinderen. Daardoor is er gebrek aan lesruimte en is het nodig dat er twee lokalen voor technisch onderwijs en een gewoon leslokaal worden bijgebouwd.

De Bisschoppelijke vastenactie ondersteunt dit project met een verhoging van 30% van de giften. De kosten voor dit derde klaslokaal  bedragen € 16.000 euro en vanwege de 30 % regeling van de Bisschoppelijke vastenactie hoeft er “maar” € 12.250,– bij elkaar gebracht te worden. We hoeven dit niet alleen te doen want er werken nog 2 andere parochies uit Beverwijk en Assendelft aan mee.

De organisatie van deze projecten is in Nederland in handen van Margriet en Ton Kerssens van Actie Kameroen en het werk in Kameroen staat onder leiding van architect/bouwkundige Mill Hill Broeder Huub Welters uit Wormerveer. Omdat hij al 45 jaar in Kameroen woont en werkt, is hij als geen ander van de lokale situatie op de hoogte. Daarbij komt ook nog dat alle werkzaamheden in Kameroen worden gedaan door lokale bouwvakkers zodat het mes aan twee kanten snijdt: Er wordt goed gebouwd en de bouwvakkers krijgen daarvoor salaris om hun gezinnen te onderhouden.

Uit de verslagen die Broeders Huub Welters ter verantwoording regelmatig naar Nederland stuurt kunnen wij opmaken dat elke cent die hij ontvangt ook werkelijk aan het project wordt besteed. Wij willen graag uw hulp vragen om dit project te laten slagen.

Bij dit parochieblad gaat een machtigingskaart voor uw bijdrage. U kunt deze kaart invullen en inleveren bij de parochie, of opsturen naar Actie Kameroen Assendelft. Natuurlijk mag u uw bijdrage ook rechtstreeks overmaken op de rekening van Actie Kameroen.

Giften op de rekening van Actie Kameroen, IBAN nummer   NL62RABO0394917367, zijn fiscaal verrekenbaar.

Over dit project zal tijdens beide vieringen op zondag 25 februari enige toelichting worden gegeven. Meer informatie over het project en ook over de eerdere projecten kunt u vinden op de website: www.actiekameroen.nl

U wordt bij voorbaat bedankt voor uw hulp.