Tridentijnse H. Mis in de Sint Josephkerk

Activiteit details

• 15 december 2018
  • De hele dag

Al geruime tijd wordt eens per maand op zaterdagmorgen in de Sint Josephkerk de H. Mis opgedragen volgens het Missale Romanum van de heilige paus Johannes XXIII (uitgave 1962). Deze liturgie wordt de ‘buitengewone vorm’ van de Romeinse ritus genoemd. Het is de eeuwenoude eredienst, die gold tot aan het Tweede Vaticaans Concilie; woorden en handelingen stralen een grote sacraliteit uit. Deze liturgie is de leerschool geweest van vele heiligen en gelovigen, de eeuwen door. Paus Benedictus XVI heeft het mogelijk gemaakt om haar weer te gebruiken; het was zijn wens dat deze vorm opnieuw een heel eigen plaats in de parochies zou krijgen en dat alle priesters haar zouden kunnen benutten. In de regel vindt de viering plaats op de derde zaterdag van de maand, om 09.30 uur, aan het Heilig Hartaltaar. Een trouwe kern van parochianen neemt eraan deel. Voor het gemak liggen er steeds exemplaren van tekstboekjes en hand-missaals gereed.

De eerstvolgende data zijn: 15 december, 19 januari, 16 februari, 16 maart.

U bent uitgenodigd en welkom.