175 jarig bestaan van de St. Joseph 10 Juni

Wat een mooi feest is dit geweest!
Beginnend met een feestelijke viering, waar zowel de Schola als het Gezinskoor hun medewerking aan hadden verleend en Erik-Jan Eradus het fraaie orgel liet klinken wat een extra dimensie gaf aan de viering. Na de viering gingen we met een grote groep parochianen in Processie over de Hof terwijl er Marialiederen werden gezongen en telkens een tientje van de Rozenkrans werd gebeden.
Voor de Waalse kerk, die helaas geheel in de steigers stond, werd er stil gehouden en werd daar een gebed uitgesproken en liederen gezongen. Na enige tijd trokken we verder, terug naar de St. Joseph. Bij terugkomst in de kerk werd de plechtigheid besloten met het gebed tot Maria en het Salve Regina.

Daarna was er in het Joseph-huis koffie met petit-fours en heerlijke broodjes en konden we kiezen uit vele activiteiten, de kerk kon bezichtigd, bij het orgel werd een uitleg gegeven door Erik-Jan , een rondleiding door de Grote of St. Bavokerk en ook aan de kinderen was er gedacht en zelf hadden we gekozen voor de uitleg over het glaszetten door Erik Ruijsenaars.

Op een duidelijke manier legde hij stap voor stap uit hoe het proces van glas maken tot het snijden en in lood zetten van glas in zijn werk ging. Een bijzondere ervaring.

Na al deze activiteiten was het goed rusten in de tuin van het Joseph-huis, het weer werkte mee, het was warm en zonnig, en was daar alles klaargezet voor een drankje en een hapje. Het was zo vijf uur en werden we verzocht, hoe gezellig het ook was, een eind aan de middag te maken.

Met dank voor al degenen die dit hebben georganiseerd en uitgevoerd. Chapeau!
Met hartelijke groet, Yvonne en Albert Roosen.