De st. Josephkerk heeft een zeer gevarieerde aanbod wat betreft de muzikale ondersteuning van de erediensten. De hoogmis van 10:45 wordt ieder week opgeluisterd met gregoriaanse gezang door ons Schola Cantorum. De Nederlandstalig gezinsmis van 9:30 wordt wekelijks afwisselend opgeluisterd door het gezinskoor, onze cantor Bas Halsema en de Surinaamse Gebedsgroep Peerke Donders.

Schola Cantorum

De St. Josephkerk mag zich verheugen in een lange traditie van het zingen van het gregoriaans. Het gregoriaans heeft in onze kerk een vaste plaats gekregen, dankzij de inspanningen van de befaamde liturgist, pastoor van Beukering, die hier pastoor was van 1932 tot 1938. De gezangen worden uitgevoerd door de Schola Cantorum.

Dit koor repeteert o.l.v. Bas Halsema iedere donderdagavond in de kerk van 20.15 uur tot 21.15 uur.

Voor meer informatie: secretariaat@josephkerk-haarlem.nl.

Gezinskoor

Het gezinskoor is ontstaan uit de Eerste Communievieringen in de St.Josephkerk. Tijdens deze vieringen luisterden kinderen en ouders de viering op met zang. Dit vonden zij zo leuk en inspirerend om te doen dat het idee kwam om een koor op te richten. Wat is er heerlijker dan te zingen voor God? Ze zeggen weleens “zingen is dubbel bidden” en dat wordt ook zo ervaren als het koor zingt.

Het gezinskoor zingt sinds 2015 o.l.v. Bas Halsema, elke eerste en derde zondag van de maand tijdens de gezinsmis van 9:30.

Het koor zingt uit een repertoire van liederen van o.a. Taizé, Iona, Emmanuel, Bernadette Farrell en de Laus Deo bundel. Het koor repeteert één keer per maand op een vrijdagavond.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:
mevrouw C. van der Grinten – van der Vlugt
secretariaat@josephkerk-haarlem.nl.

Surinaamse Gebedsgroep Peerke Donders

Pastoor van Duin kwam in 1974 door zijn reis door Nieuw Zeeland in aanraking met de charismatische beweging. Na zijn terugkomst in Haarlem richt hij ook een gebedsgroep op. Op een landelijke bijeenkomst van charismatische gebedsgroepen ontmoette de pastoor de Surinaamse gebedsgroep Peerke Donders uit Rotterdam. Hij heeft ze gevraagd om de viering in de Sint Jan de Doperparochie maandelijks op te luisteren met hun zang. De komst van de groep heeft als gevolg dat de charismatische viering een grote trekpleister werd in de Sint Jan.

Na de sluiting van de Sint Jan de Doper in januari 2015 verhuist de groep naar de Pastoor van Arsparochie. Nu er geen vieringen meer zijn op zondag in de Pastoor van Ars, is de gebedsgroep gelukkig bereid gevonden, iedere laatste zondag in de st. Josephkerk te zingen. In deze vieringen wordt er aanstekelijk gezongen uit de bundel “Zing een nieuw lied”.