MIVA

Ontwikkelingshulporganisatie MIVA vraagt met kerkcollecte aandacht voor veldwerkers in Burkina Faso.

Op 26 en 27 augustus vindt de MIVA-collecte in de katholieke kerken plaats. Dit jaar vraagt MIVA aandacht voor het project: ‘Brommers voor Burkina Faso, opsporen van de meest kwetsbaren’.

Vervoer van levensbelang Burkina Faso is één van de armste landen van de wereld. Het land heeft te kampen met droogte, gebrek aan water en slechte voorzieningen op het gebied van gezondheidszorg. De infrastructuur is slecht. Het grootste gedeelte van de wegen is onverhard, stoffig en moeilijk begaanbaar. Veldwerkers gaan de dorpen in om ook de meest kwetsbaren te bereiken en hen te helpen. Voor hen zijn brommers van levensbelang.

Veldwerker Bernard Elke dag rijdt hij met zijn motorfiets de dorpen in om voorlichting te geven. Hij spoort kinderen op en zorgt ervoor dat zij naar een dokter kunnen, soms regelt hij een operatie. Om de dorpen te bereiken heeft Bernard een motorfiets. Omdat de wegen slecht, stoffig en hobbelig zijn, is dat het ook het beste vervoermiddel voor hem. “De afstanden zijn te groot om te lopen of te fietsen. Zonder mijn motorfiets kan ik mijn werk niet doen”, benadrukt Bernard.

De organisatie van de veldwerkers, OCADES Burkina Faso, heeft het komende jaar 24 brommers nodig. Met het project ‘Brommers voor Burkina, op zoek naar de meest kwetsbaren’ helpt MIVA hen om hun bestemming te bereiken. MIVA hoopt met de bijdrage van de collecte meerdere veldwerkers van een brommer te voorzien. En daarmee nog meer mensen in Burkina Faso een nieuwe toekomst.

Helpt U ook mee tijdens de collecte in onze kerk?

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van MIVA