Maandelijke aanbidding voor parochie en Stad! (XLT)

Al meer dan een jaar geleden is bij Life Teen het idee van een maandelijkse aanbidding ontstaan. Vanaf het begin werd dit initiatief gedragen en enthousiast ontvangen binnen de parochie. Wij zijn hier heel dankbaar voor en het is mooi om te zien hoeveel vrucht de aanbidding binnen en buiten de parochie draagt! Het leek ons mooi om jullie mee te laten genieten van de vruchten die wij zien. We zijn klein begonnen, maar al snel kwamen er nieuwe ideeën. Een keer in de twee maanden staan wij met een team op straat om mensen uit te nodigen in de kerk om een kaarsje aan te steken. Daarnaast is er een heerlijk kampvuur op het kerkplein waar voorbijgangers zich kunnen opwarmen.

Na afloop van de aanbidding genieten wij bij het vuur na met een kop koffie of thee. Op straat ontstaan mooie gesprekken. Het kaarsje is niet alleen letterlijk een licht voor voorbijgangers. Het feit dat de kerk open is en dat wij met voorbijgangers in gesprek gaan is voor velen al een lichtpuntje. Tijdens de aanbidding komen soms wel tot vijftig bezoekers een kaarsje aansteken! Stuk voor stuk geraakt door de gastvrijheid, de schoonheid van de kerk en de rust tijdens de aanbidding. Met een glimlach op het gezicht verlaten zij de kerk. Een enkeling met de intentie om de kerk nogmaals te bezoeken op een later moment.

Hartelijk dank voor jullie support en wij hopen jullie parochianen ook terug te zien tijdens de maandelijkse aanbidding! De volgende keer is 24 januari, 20:00u.

Tot de 24ste en Gods zegen,

Aukje Jonkhout – Veenstra