Kerkbalans 2018

Een plek om tot jezelf te komen of juist anderen te ontmoeten.
Waar je een luisterend oor vindt
en stilte om te bezinnen.
Een plek om te vieren en te geloven.
Waar je bemoedigd en geïnspireerd raakt.
Waar mensen voor je bidden
en klaar staan met praktische steun,
of je nu lid bent of niet.
Waar we samen een gemeenschap
zijn en geven aan anderen.

Van zaterdag 20 januari tot zaterdag 3 februari halen 40.000 vrijwilligers in 2000 kerken geld voor hun plaatselijke kerk op. Veel geld, dat hard nodig is. Om kerken actieve geloofsgemeenschappen te laten zijn. Waar parochianen elkaar ontmoeten in de zondagse viering en bemoediging en inspiratie ervaren door de verkondiging van het goede nieuws van de Bijbel. Om kerken geloofsgemeenschappen te laten zijn waar de sacramenten worden bediend en waar iedereen altijd terecht kan voor praktische steun of een luisterend oor. Geef daarom aan je kerk. Zodat jouw kerk kan blijven bestaan en geven aan anderen. Help mee en geef aan je eigen parochie wat je kan missen.

Uw bijdrage aan Kerkbalans is (deels) aftrekbaar voor de belasting. Geeft u een periodieke gift? Dan kunt u het volledige bedrag aftrekken. Zo krijgt u van de belastingdienst meer terug. U leest hier alles over op kerkbalans.nl

Kerkbalans is een gezamenlijke actie van de Rooms-Katholieke Kerk, de Protestantse Kerk en de Oud-Katholieke Kerk van Nederland. Al sinds 1973 vragen zij hun leden jaarlijks in januari te geven voor de kerk.