Een schokkende ontdekking

Op Tweede paasdag heb ik een heel nare ervaring opgedaan. Bij mijn bezoek aan de kerk van de H. Pastoor van Ars ontdekte ik daar, dat er tussen Paaszaterdag en Tweede paasdag in de kerk en in de pastorie was ingebroken!

De dief heeft zich naar alle waarschijnlijkheid laten insluiten en vervolgens lange tijd vrij spel gehad om alles te doorzoeken. Uit de kluis zijn diverse kostbare en dierbare liturgische voorwerpen, alsmede het nodige collectegeld, ontvreemd; ook de pastorie is geheel doorzocht, waarbij alles overhoop gehaald is. Gelukkig is er geen heiligschennis of diefstal van het Allerheiligste in het tabernakel bij gekomen! Dat is werkelijk een mirakel te noemen! Wij hebben aangifte gedaan, ook bij de verzekering. De politie heeft de zaak thans in onderzoek.

door Pastoor Hendriks