Andriessen/De Klerk Festival 2017

In 2017 vieren we dat Hendrik Andriessen en Albert de Klerk respectievelijk 125 en 100 jaar geleden werden geboren. En waar kan dat beter gedaan worden, dan in de stad waar deze twee prominente musici werden geboren: Haarlem.

Van 15 september tot 3 oktober 2017 bruist de Haarlemse binnenstad van muziek. Musici uit binnen- en buitenland brengen in de verschillende kerken en concertzalen een zeer gevarieerd programma met kamermuziek, werken voor orgel en piano, liederen, oratoria en composities voor koor. Allemaal van de hand van Andriessen en De Klerk natuurlijk.

En er gebeurt meer. Louis Andriessen, de wereldberoemde zoon van Hendrik, heeft speciaal voor het festival een nieuw orgelwerk gecomponeerd. In het Museum Haarlem kunt u een tentoonstelling bezoeken over het leven van beide musici. Er zullen plaquettes worden onthuld aan de geboortehuizen van beide musici en er komt een festivalboek.

Een kleine greep uit het programma:
Onthulling plaquettes
Zaterdag 9 september, 17:00 uur
Bakenessergracht 26

Korenlint 2017
Zaterdag 9 en zondag 10 september
Diverse locaties, waaronder de St Josephkerk

Openingsconcert
Zaterdag 16 september, 15:00 uur
Kathedrale Basiliek St Bavo
Met o.a. premiere nieuw orgelwerk Louis Andriessen

Koor- en Orgelconcert